Coaching

Coaching

Coaching

Coaching: samen onderzoeken

In jouw persoonlijk proces ben je aan het groeien en bloeien. Misschien loop je tegelijkertijd ook met vraagstukken, worstelingen of twijfels. Hoe doe je de dingen die je doet? Werkt het voor je zoals het nu gaat? Of loop je vast en weet je niet zo goed hoe het anders kan? Onderzoek jij die vragen wel eens? Over jezelf, over je werk, hoe jij je voelt en gedraagt in je organisatie, je werkomgeving en misschien ook je familiesysteem? Wat is jouw plek en néém je ook je eigen plek?

Levensfases en patronen

In allerlei levensfases leren we over onszelf. Soms blijven we in een patroon hangen dat na een tijdje minder effectief blijkt. Ik ben je coach en persoonlijke begeleider die met jou meekijkt, spiegelt en nog meer bewustzijn creëert om dit pad samen te onderzoeken.

Persoonlijke begeleiding

Ik help je in beweging te komen en dichterbij jezelf te komen en blijven. Door je inzicht te geven en bewust te laten worden van hoe je de dingen doet. En dat je daarin altijd zelf een keuze hebt. “Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen”. Kortom: echte verandering begint bij jezelf!

Vertrouwen en balanceren

Vanuit enthousiasme, openheid en vertrouwen werk ik samen met jou aan je persoonlijke ontwikkelproces. Wil je graag de balans vinden in wat jou energie geeft en hoe je zelf sturend blijft in je huidige, nieuwe of onverwachte situatie? Wil je meer inzicht in je persoonlijke communicatie? Hoe maak je impact? Vanuit welke overtuigingen en waarden laat jij jezelf zien? Welk effect heeft dat op jouw gedrag? Hoe heeft je systeem van herkomst invloed op jou? Zit je op de juiste plek? Volg jij je intuïtie? Durf je kwetsbaar te zijn of dit te laten zien aan anderen? Wat houdt je tegen? 

Authentiek leiderschap

Authentiek zijn, vanuit jouw authentieke leiderschap. Dat gaat over in verbinding zijn mét je zelf én de ander. Dat je in contact bent met je eigen gevoel en je bewust bent van wat er speelt in en bij jou en je verbale en non-verbale communicatie. Van daaruit kun jij verbinden met anderen en het doel. Vanuit vertrouwen, in veiligheid, hier uiting aan kunnen geven, puur uit eigen kracht. Zo kan je de ander ook echt ontmoeten en bij elkaar aansluiten. Jezelf kwetsbaar maken zodat er oprecht vertrouwen ontstaat vanuit verbinding.

“Until you make the unconscious conscious, it will direct your life and you will call it fate.”

Carl Jung

Beproefde wijsheid

We werken samen vanuit bewustzijn en het onderzoeken van jouw patronen. We boren jouw natuurlijke leiderschap aan en bekijken hoe jij een andere weg kunt inslaan. Je krijgt nieuwe inzichten door onbewuste processen bewust te maken. Daarbij maken we bij coaching en training gebruik van:

NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren

Een solide basis in mijn manier van werken omdat het zo helpend is om echt inzicht in jezelf te krijgen. Bewust te worden wat diep van binnen onbewust is en van daaruit meer verbinden met wat je voelt en verlangt. Hoe doe ik de dingen die ik doe? Hoe kan ik dat soms anders aanpakken? Leren luisteren, ook naar je lijf: “our body is wise”.

Oplossingsgericht werken: solution focus

We leggen de nadruk op dat wat wél werkt, in plaats van problemen te veel aandacht geven. Ik leer je onderzoeken vanuit je onbegrensde mogelijkheden. Van daaruit kom je op een natuurlijke manier in je eigen kracht.

Systemisch werken

Vanuit de systemen waar je deel van uitmaakt ontstaan gedragingen en patronen, vaak onbewust. Door meer inzicht te krijgen in je familie- en of organisatiesysteem gaat de energie anders stromen. Sta je op de juiste plek? Neem je wel je eigen plek in? We onderzoeken wat echt speelt in de onderstroom van jouw leven. Wat belemmerend of verrijkend is, vanuit jouw innerlijk beeld. Dit geeft je inzicht om patronen te doorbreken.

Coaching - mogelijkheden

Coachsessies

Je bent van harte welkom bij mij in Breda voor persoonlijke gesprekken van 1,5 – 2 uur. In vertrouwen nemen we de rust en tijd en onderzoeken we samen waar jij verder aan wil werken rondom jouw persoonlijk proces.  

Wandelsessies

Met wandel coaching ben je letterlijk in beweging. De natuur geeft metaforen die praktisch voor je kunnen werken, het bos en het water verrassen altijd. Dat werkt helend, reflecterend en geeft ook ruimte voor meer diepgang.

Lumina spark coach

Lumina spark coach

Mogelijkheid tot inzetten van lumina spark coach, ook voor teamcoaching.
Een uitgebreide persoonlijke kleurenprofielanalyse geeft jou praktisch inzicht in jouw persoonlijk gedrag in wisselende situaties. Met een online coach tool, handig inzetbaar als input op maat voor jouw gewenste ontwikkeling.